Historie

Historie

Joe Joudieh opende in 1999 de deuren van zijn eigen afhaalrestaurant Monte Giove. Joe, want zo kent iedereen hem, woonde op dat moment al acht jaar in Nederland.

Joe leerde al snel de Nederlandse cultuur en de eetgewoontes kennen. In zijn omgeving raakte hij maar niet uitgepraat over de Italiaanse passie voor eten en drinken. “Italiaans eten is veel meer dan pizza”, legt hij uit. “Het is een van de rijkste en sterkste keukens ter wereld. De eenvoud van een product wordt zo goed mogelijk benut. Bovendien hebben Italianen enorm veel respect voor het eten.”

Zijn passie voor eten wist Joe om te zetten in een Italiaans afhaalrestaurant en cateringbedrijf in het prachtig tussen de bossen gelegen Norg. Op 19 augustus 1999 opende hij de deuren van Monte Giove. Het restaurant heeft hij vernoemd naar een berg vlakbij Terracina, tweeduizend jaar oud stadje in Italië. Op de berg, honderd kilometer ten zuiden van Rome, staat de tempel Giove. “Het is mijn lievelingsplek. Het ligt aan zee en er zijn ontzettend veel goede visrestaurants. Die restaurants zijn voor mij een inspiratie”, legt Joe uit.

Met Monte Giove richtte hij zich eerst vooral op afhaalpizza’s en cateringopdrachten. In het kleine pand aan het Westeind was geen plek voor gasten om ter plekke te kunnen genieten van een diner. Ambitieus dat hij was, verbouwde hij al snel zijn zaak om plaats te maken voor een aantal tafels. Monte Giove bouwde in rap tempo een goede naam op. Joe heeft altijd veel aandacht voor kwaliteit gehad en in het restaurant is altijd gebruik gemaakt van de beste producten. Het restaurant werd te klein. Het harde werken van Joe en zijn personeel wierp zijn vruchten af en op 30 april 2004 opende Monte Giove haar deuren van een veel groter restaurant op een fantastische locatie aan de Norger Brink.

Het Italiaanse Ristorante Pizzeria is sinds die tijd uitgegroeid tot een restaurant met een hoge bezetting en veel tevreden klanten. “Iedereen komt hier nog eens terug”, zegt Joe. “We zijn een heel open en gemoedelijk bedrijf. Je kunt alles tegen ons zeggen en we doen ook echt wat met de aanbevelingen van onze klanten. We blijven onszelf verbeteren en vernieuwen en door hard werken hebben we veel succes gekregen. Het is nu de kunst om dat succes te behouden. En dat kan alleen maar door kwaliteit te leveren en onze gasten een perfecte avond voor te schotelen.”